Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с хидравликата ???

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Не говорим за модели от миналия век. Говорим за модела АР 159 при който съществуват модификации, като моята например, които са оборудвани с най-обикновено казанче, каквото се ползва при 156, 166 и пр.
    Останалата част от системата (помпа и рейка) по същество са идентични.
    Разликата е в отсъствието на каквито и да било ядове с тази космическа клапано-цедка.

159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

Comment

Е, не споря с никого за нищо както отбелязах.

Може да има и с по-опростени "космически" казанчета.

Ето какъв е бил проблемът и как е бил решен: https://www.alfaowner.com/Forum/alfa...ring-pump.html
      Alfa Romeo 159 2.4 JTDm -200 алфистки коня+ 30/40/ до 50 тунинговани коня

Comment

Очевидно съществува някаква конструктивна недомислица.
        Не е нормално да счупиш помпа заради едно казанче.

159 1.8 MPI
        166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от alfa racer GTA Покажи съобщение
          Е, купи/наеми си 35 годишна такава безпроблемна и дерзай...

Ясно ни е "как е било едно време".
          Ясно ни е и че "жените бяха с естествени ц**и, ама сега всичко е изкуствено...

Казанчето по спомен беше 74-78 лева.

Абсолютно по нищо не се различава от оригиналното.При първоначалното обезвъздушаване на хидравличната течност докато излезе въздуха от рейката течността се пени като при развалена/пробита рейка или развалена цедка-клапанче.

В един от форумните сервизи ми казаха, че първоначално за около 12-16 месеца са се опитвали да чистят цедката, но повечето пъти и имало ядец и дори и да е имало успех е бил само временно закрепване на положението.

В един момент са започнали да сменят казанче, разглобили/разрязали са старите казанчета и са видели че при проблемно казанче рядко проблемът е само в запушена цедка.

Сега който има само и единствено запушена цедка, не му се харчат 70-80 лева и може да я почисти "печели" около 74-80 лева, като смяната на течността е задължителна дори при почистване.

При всички случаи обаче при появил се проблем дори почистена цедката на казанчето не се знае кога ще даде същият проблем...Ако сте в близо до местодомуването на 159-ката добре, ако обаче сте на другият край на България или в чужбина, особено в чужбина яко ще правите €€€ ...

Ако успеете да съсипете и друга част на кормилната рейка тогава още повече €€€€...

Аз предпочитам не да чакам проблемите да се появят, а да действам превантивно преди да се появят.
          Не знам защо така с бутоните влизаш... Не ме разбра нещо, аз не се оплаквам казвам, че цялата хидравлика е тъпотия, като изпълнение и не е надеждна, това е
          156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
          147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
          159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
            Не говорим за модели от миналия век. Говорим за модела АР 159 при който съществуват модификации, като моята например, които са оборудвани с най-обикновено казанче, каквото се ползва при 156, 166 и пр.
            Останалата част от системата (помпа и рейка) по същество са идентични.
            Разликата е в отсъствието на каквито и да било ядове с тази космическа клапано-цедка.
            Твоята 1.8 е с казанче точно като на 2.2JTS и 2.4 JTD.
            Докато 1.9 JTD е с казанче като на 3.2 JTS.
            1996 164 Super T.S | 2003 166 20V Sportronic Distinctive + Haes & Webasto | 02/2006 159 SW JTDм 150 CAVALLI HIGH DPFon

Comment

Първоначално публикувано от thecleaner Покажи съобщение
              Цедката се замърсява и пропускливостта се прецаква. В никакъв случай не я премахвай. Взимаш чисто ново казанче, слагаш зелена хидравлична течност и би трябвало да се реши проблема.
              Днес смених казанчето с ново и старата течност със зелена,за сега проблема ми е решен(надявам се и за напред),няма виене,скърцане за което много благодаря

Comment

Първоначално публикувано от thecleaner Покажи съобщение
                Цедката се замърсява и пропускливостта се прецаква. В никакъв случай не я премахвай. Взимаш чисто ново казанче, слагаш зелена хидравлична течност и би трябвало да се реши проблема.
                Защо със зелена бе готин...и с червена става.......за другото си прав.....с тая зелена течност при опелите си промихте мозъците...)
                По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
                https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Пуках маркуча за високо налгане и налях за проба МХЛ32, защото имам добри впечатления от това хидравлично масло, нищо че е българско и струва около 5 лв./л.

Не наблюдавах никакви нередности с хидравликата.

Само притеснението, че може да се окаже прекалено гъсто при много ниски температури, ме накара да го сменя с Tutela GI-R.

След смяната, не забелязвам разлика в работата на системата.

159 1.8 MPI
                  166 2.0 TS (ex)

Comment

Working...
                  X